HRM-lördag och en fin Clara

Hade en fantastiskt trevlig middag igår, med Clara :-) Klockan ringde klockan 6.00 lördag morgon, dags för kurs i Human resource management, från 8.00-16.00 skulle dagen bjuda på denna kurs. Efter en lång dag med en och samma lärare var jag glad att få slappna av med en middag tillsammans med Clara.

Clara

Jag bjöd på parmesanchips och mousserande vin som en  liten appetitretare. Parmesanchipsen är superenkla, men väldigt goda. Lägg upp små högar med parmesanchips på en plåt med smörpapper och platta till en aning. Jag gillar att krydda osten, och denna gång i form av lite svartpeppar och timjan. Sätt in i ugn på 200 grader, ställ in osten i cirka 5 min, tills det fått lite färg. Låt svala, klara att servera!

Till huvudrätt gjorde jag en kycklingrätt (igen!), ett recept taget från tasteline. Det var faktiskt riktigt gott! Tips för er som inte har kommit på vad ni ska äta till söndagsmiddag! Bryn hela kycklingfileér, lägg i en ugnsäkerform, lägg tunna skivor tomater på kycklingfileérna och krydda med hackad basilika. Gör en sås på grädde, creme fraich, dijonsenap, vitlök och krydda med salt och peppar, häll över kycklingfileérna och strö över riven ost. Sätt in i ugn på 200 grader, 25 minuter. Färdigt att äta! Jag valde att ta ris till detta med tillbehör av en sallad på små salladsblad, mozzarella, solrosfrön och tomater.  Recepten har ni här : http://www.tasteline.com/Recept/LCHF__Kycklinggratang_med_dijonsenap_och_basilika?portions=4



Till efterrätt blev det barnkalas :-) Jag var i fredags supersugen på plockgodis och fick idén att göra något riktigt sött till lördagens efterrätt. Jag gjorde en hallonmouse med topping av strössel och smartis, barnkalas helt enkelt! Jag skulle dock haft den lite längre stående i kylen för moussen vart lite lös. Hur som helst, även detta är väldigt enkelt att göra: Vispa två äggvitor så att de blir till fast skum. Vispa grädden tills den är fast, ca 1,5 dl grädde. Tinna 200 gram hallon, mosa och blanda i lite socker. Vänd försiktigt ner hallonen i grädden, och därefter äggvitorna. Ställ in i kylen. Jag tror faktiskt jag skulle föredra att ställa in dem i frysen så mousen blir mer stel. Efter tiden inne i kylen är det helt enkelt bara att toppa med lite godis: strössel och smartisar.



Lite frisk luft på balkongen efter middagen

Idag vaknade jag klockan 7:30. Intressant, när man får sova och inte har ställt klockan så vaknar man alltid tidigt. Dock skönt att komma upp! Hade glömt att köpa frukost och idag är bara bagerierna öppna men orkade inte ta mig ut..., så man tager vad man haver: Cremé fraich med hallon, juice och kaffe..gott!



Jaha jaha, det vart mat-prat igen då! Jag verkar inte göra annat än att äta, haha. Idag har jag inga direkta planer vilket är superskönt :-) Frågade David igår om han ville ut och springa idag, men han verkade känna sig lite sjuk så får se hur det blir med den saken... Jag tar mig som sagt inte ut själv, det är ju inge kul ;-)

Ett stort grattis till min gamla klasskompis Sofie som fyller 25 år idag, hipp hipp HURRA!

Grattis Sofie!!
Trevlig söndag! Och gör kycklingrätter, suuuuper gott. Mums på den!

Kommentarer